Hengitysterapia

Tuntuuko sinusta, että hengästyt pienestäkin fyysisestä rasituksesta? Vaivaako yöllinen kuorsaaminen tai unikatkokset? Kärsitkö liian korkeasta verenpaineesta, jatkuvasta huimauksesta tai päänsäryistä? Koetko hikoilevasi turhan herkästi, tai onko kenties stressi liikaa arjessa läsnä?  Näihin ja lukuisiin muihin ongelmiin hengitysterapia tarjoaa tehokasta apua!

Hengitysterapia on Suomessa melko väheksytty hoitomuoto, joka ei ole saanut kovin paljoa julkisuutta mediassa, minkä tähden suuri osa ihmisistä ei ole siitä tietoisia.

Hengitysterapialla on lukuisia terveyteen vaikuttavia hyötyjä, joista hyötyvät kaikki – enemmän tai vähemmän. Oletpa sitten astmaatikko tai uniapneetikko, hengitysterapia tarjoaa sinulle apua niin oireisiin kuin auttaa selviämään tulevaisuudesta paremmin ja terveemmin!

”Oikein hengitys” on asia, joka herättää monissa epäilyksiä, ”hengitänkö minä muka väärin”? Netti on tulvillaan erilaisia hengitysohjeita ja vinkkejä, mutta useista hengitysharjoituksista saattaa olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Monet hengitysterapiassa käyneet ovat tajunneet vasta hengityksen korjaamisen jälkeen mitenkä pahasti häiriintynyt heidän hengityksensä lopulta olikaan.

Tarjoamani hengitysterapia perustuu buteyko hengitystekniikkaan, jota on tutkittu ja kehitetty vuosikymmeniä. Sillä on saatu varsin merkittäviä tuloksia erityisesti astamaatikkojen hoidoissa, mutta myös moniin muihin ongelmiin aina liikahikoilusta keskittymisvaikeuksiin.

BUTEYKO MENETELMÄ

Buteyko menetelmä on täysin luonnonmukainen, lääkkeetön ja turvallinen hoitomuoto , jonka kehitti aikoinaan 1950-luvulla Alexander Buteyko niminen lääkäri. Buteyko mentelmää on siten tutkittu vuosikymmeniä ja siitä on myös julkaistu lukuisia tutkimustuloksia, joista valtaosa on valitettavasti yhä ainoastaan venäjänkielellä. Astmaa hoidettaessa astmaatikkojen oireet ovat vähentyneet peräti 98%! Buteyko menetelmän pohjana on käsitys siitä, että suurin osa ihmisistä liikahengittää, joka on keskeinen syy lukuisiin eri terveysongelmiin. Liikahengitystä korjaamalla saadaan terveydentilaa merkittävästi parantavaa vaikutusta elimistössä fysiologisten tapahtumien seurauksena, joilla on hoitavia vaikutuksia esim. astman ja verenpainetaudin kohdalla.

HIILIDIOKSIDI

Hiilidioksidin merkitystä on pitkään vääristelty hengityksen suhteen. Siitä on tehty haitallista aineenvaihdunta ”jätettä” josta pitää päästä eroon ja tilalle on saatava enemmän happea. Ilman riittävää hiilidioksidin määrää happimolekyylit eivät pääse irtoamaan verestä, jonka seurauksena kudokset ja elimet kärsivät happivajeesta. Hengitysterapian avulla saat hengityksestäsi kaiken irti, kuten enemmän hiilidioksidia vapauttamaan happimolekyylit veren punasoluista elimistön käyttöön.

KENELLE SOPII ?

Hengityserapia sopii kaikenikäisille ihmisille, olipa sitten urheilija tai eläkeläinen. Buteyko hengitysmenetelmä auttaa sinua selviämään arjesta paremmin optimaalisemman hengityksen ansioista, joka parantaa elämänlaatuasi ja edesauttaa palauttavamman sekä syvemmän unen saantia. Hengitysterapia on täysin luonnollinen ja lääkkeetön hoitomuoto, ja siten myös turvallinen vaihtoehto tukemaan terveyttä ja hyvinvointia.

Urheilijat  hyötyvät suuresti hengityksen korjauksesta sillä monilla urheilijoilla ”hengitysvoluumi” on päässyt kasvamaan aivan liian suureksi, joka taas heikentää palautumista ja vaikuttaa negatiivisesti kehitykseen sekä urheilusuorituksiin.

MILLAISIIN VAIVOIHIN APUA ?

Hengitysterapiasta on apua mm. seuraaviin:

 • Astma
 • keskittymisvaikeudet- ja muistiongelmat
 • uniongelmat (esim. uniapnea, kuorsaus, yölliset vessareissut)
 • hikoilu
 • stressi
 • hermostoon liittyvät ongelmat
 • ruoansulatus  (vatsan toiminta, suolisto-ongelmat)
 • hengenahdistus- ja paniikkioireet
 • masennus
 • aineenvaihdunta
 • heikentynyt lihaskunto

Tiesitkö…

Hengitystä korjaamalla saat apua moniin fyysisiin oireisiin kuin myös parannat kehosi suojautumista eri taudinaiheuttajilta, joka vähentää sairastumisriskiä esim. influessakausina!

Noin 80% suomalaisista miehistä kärsii eri asteisista unihäiriöistä, uniapneasta kuorsaukseen, jotka molemmat ovat terveydelle riskitekijöitä ja häiritsevät luonnollista ja syvää unta,  heikentäen mm. elimistön palautumista ja hormonitoimintaa. Hengitysterapia tarjoaa apua myös erilaisiin ja eri asteisiin unihäiriöihin.

Ole yhteydessä

 • Jos sinusta tuntuu että olet hakenut apua tällä sivulla esiintyviin eri ongelmiin etkä ole saanut pysyvää apua ja hoitoa joka hoitaisi itse oireita eikä vain oireiden syitä
 • Mikäli sinulla on jotakin oireita tai vaivoja joita ei ole mainittu tällä sivustolla ja olet epävarma soveltuuko buteyko hengitysterapia sinulle hoitomuotona

Comments are closed.